Vaatamisväärsused

Vaateplatvorm  Gauja jõe ääres
Vaateplatvorm  Gauja jõe ääres
Vaateplatvorm  Gauja jõe ääres
Vaateplatvorm  Gauja jõe ääres
Vaateplatvorm  Gauja jõe ääres
Vaateplatvorm  Gauja jõe ääres

Kontaktid:

  • Valmiera
  • Atpūtas parks
  • -
  • GPS 57.5363702,25.4420756

Vaateplatvorm Gauja jõe ääres

Lisa marsruut

Vaateplatvorm Gauja jõe ääres on koht mitmesuguste avalike- ja firmaürituste korraldamiseks, koht kohtumisteks ja koos vabaaja veetmiseks. See on koht, kus igaüks, nii suur kui väike leiab huvitavaid tegevusi ja naudib looduses viibimist! Vaateplatvorm on vabalt ligipääsetav avalik objekt, mida puhkamiseks ja lõõgastumiseks saab kasutada iga valmierlane ning linna külastaja.

Jalakäijate tee ja vaateplatvorm Valmiera puhkepargis on ehitatud vastavalt universaalse disaini põhimõtetele, mis võimaldavad lihtsat juurdepääsu Gauja jõele ja meelelahutusinfrastruktuurile, ka ratastooliga inimestele, emadele lastevankritega, kellel on piiratud juurdepääs loodusradadele. Vaateplatvormile viiv tee on ümberehitatud ja külastajatele  liikumise mugavuse tagamiseks varustatud  metallist käsipuudega. Külastajate liikumist objektil suunatakse ehitatud konstruktsioonide abil. Nii kaitstakse samaaegselt loodust ja bioloogilist mitmekesisust.

Uus ehitatud kruusakattega jalakäijate tee hargneb olemasolevast asfaltteest ja jätkub puidust teekattega, muutes liikumist orgaaniliselt vaateplatvormil jõe ääres. Platvormi esiküljel, Gauja jõele lähemal on paigaldatud istepink, mis muutub nagu maastik, kasvades laudkattega teelt välja. Vaateplatvormi tagaosas on istekoht, mis pingist järk-järgult laieneb lamamistooliks. Vaateplatvorm on rajatud maapinnast kõrgemale, kuna osal maastikualal on olemas liigvee ajal üleujutuse oht.

Vaateplatvorm ja laudtee on valmistatud inimese tervisele sõbralikust ja vastupidavast männipuidust konstruktsioonidega ja viimistletud ilmastikutingimustele väga vastupidava Siberi lehise terrassilauaga. Terrassilaua pealmine kiht on freesitud, mis tagab libisemiskindluse ka märja ilmaga. Puitelementide vastupidavuse säilitamiseks on seda töödeldud kahekihiliselt linaseemneõliga.

Puukonstruktsioonide säilitamise ja säästliku kasutamise tagamiseks on territooriumile  paigaldatud videovalve.

Jalakäijate tee ja vaateplatvormi ehitamine viidi läbi vastavalt OÜ “DJA” väljatöötatud ehitusprojektile. Peaarhitekt on Didzis Jaunzems - uue põlvkonna üks andekamaid arhitekte, mitmekordne Läti arhitektuuripreemia laureaat.

Vaadatud: 6831