Interešu objekti

Skatu terase pie Gaujas
Skatu terase pie Gaujas
Skatu terase pie Gaujas
Skatu terase pie Gaujas
Skatu terase pie Gaujas
Skatu terase pie Gaujas

Kontakti:

  • Valmiera
  • Atpūtas parks
  • -
  • GPS 57.5342175,25.4419530

Skatu terase pie Gaujas

Pievienot maršrutam

Skatu terase pie Gaujas Valmierā ir vieta publisku un privātu pasākumu rīkošanai, vieta iniciatīvām, vieta, kur satikties, kopīgi pavadīt laiku. Tā ir vieta, kur liels vai mazs var radīt un darīt, vieta, kur dzīvojam zaļi! Skatu terase ir brīvi pieejams publisks objekts, ko atpūtai var izmantot ikviens valmierietis un pilsētas viesis.

Gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā Valmierā veidoti saskaņā ar universālā dizaina principiem, kas paredz ērtu piekļuvi pie Gaujas un atpūtas infrastruktūru, īpaši domājot arī par cilvēkiem ratiņkrēslos, māmiņām ar bērniem ratiņos, kuriem piekļuve dabai ir ierobežota. Pārbūvētais ceļš, kas ved uz skatu terasi, aprīkots ar metāla margām cilvēku ar īpašām vajadzībām pārvietošanās ērtībai. Apmeklētāju plūsma objektā tiek virzīta pa izbūvētajām konstrukcijām, tādējādi vienlaikus veicinot dabas un bioloģiskās daudzveidības aizsardzību.
 
Izbūvētais grants seguma gājēju ceļš atzarojas no esošā asfaltētā parka ceļa un turpinās koka segumā, organiski pārtopot skatu terasē pie upes. Terases priekšā, tuvāk Gaujai, veidots soliņš, kas, piekļaujoties reljefa maiņai, izaug no taciņas dēļu klāja. Savukārt terases aizmugurē veidota sēdvieta, kas no soliņa pakāpeniski pārtop zvilnī. Terase veidota piepacelta no zemes, jo daļai no labiekārtotās teritorijas pastāv applūšanas iespēja.
 
Skatu terase un daļa taciņas, veidota no cilvēku veselībai draudzīgām un ilgtspējīgām priedes koka konstrukcijām, kas apdarinātas ar Latvijas klimatiskajos apstākļos ļoti izturīgajiem, no Sibīrijas atvestiem lapegles dēļiem. Tajos veidoti pretslīdes frēzējumi segumu drošai izmantošanai mitros laikapstākļos. Koka elementu noturības saglabāšanai tā divās kārtās apstrādāta ar lineļļu. 
  
Lai nodrošinātu koka konstrukciju saglabāšanu un drošību, teritorijā tiks uzstādīta arī videonovērošana. 
 
Gājēju ceļa un terases būvniecība tika realizēta saskaņā ar SIA “DJA” izstrādāto būvprojektu. Tā galvenais arhitekts ir Didzis Jaunzems – viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes arhitektiem, vairākkārtējs Latvijas arhitektūras gada balvas laureāts.

Skatīts: 1427