Garšu amatnīca ar latvisku garšu meistaru, šefpavāru Dzintaru Kristovski

13.01.2017

Latvijas gardēžiem šis solās būt vareni īpašs gads, jo Rīgas - Gaujas reģions ir ieguvis godpilno Eiropas gastronomijas reģiona titulu, kur sadarbojoties Rīgai, Siguldai, Cēsīm un Valmierai, radīts īpašs koncepts “Ar dabu šķīvī”. Šī ir lieliska iespēja, kopā darbojoties, izstrādāt virkni ar pasākumiem, lai popularizētu vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, veicinātu jaunradi, ļaujot Latvijas garšām izskanēt ne tikai pie mums, bet arī pasaulē.

Priecājamies, ka viens no pirmajiem pasākumiem, atklājot Rīgas - Gaujas reģiona kā Eiropas gastronomijas reģiona 2017 notikumus, norisināsies Valmieras pusē  -  Valmiermuižā, kur 20. janvārī (19:00) aicinām uz unikālu meistarklasi/gardēdības baudījumu – GARŠU AMATNĪCA.
Projekta vēstnesis, Valmiermuižas šefpavārs un latvisku garšu meistars Dzintars Kristovskis, atvērs savas virtuves durvis, lai izstāstītu un parādītu, kā savā labā izmantot praktiski visu, ko dod dzīvā uguns, ļaujot uz ēst gatavošanas procesu paskatīties no pavisam citas puses, jo Dzintars svēti tic, ka vienīgā lieta, kas ierobežo virtuvē, ir nespēja redzēt citādāk. Tāpēc šajā vakarā viņš stāstīs un rādīs to, kā ar pietāti pagatavot Latvijas garšas, izmantojot pelnus, dūmus un uguni. Viesi varēs jautāt, aplūkot, aptaustīt, līdzēt un nobaudīt trīs kārtu maltīti. Katram Dzintara gatavotajam ēdienam būs piemeklēts īpašs Valmiermuižā brūvēts alus, lai ļautu izjust garšas, kas rodas brīdī, kad alu saprecina ar ēdinu. Šo saderības stāstu izstāstīs pats saimnieks Aigars Ruņģis.
Viesu skaits: 10 – 15
Ielūguma cena: EUR 35
Ielūgumus var iegādāties: Biļešu Paradīze kasēs,  Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā, A.Briāna ielā 9a un Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai, Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā.
Informācija par Garšu Amatnīcu www.valmiermuiza.lv
Informācija par Eiropas gastronomijas reģiona pasākumiem www.rigagauja.lv