Gaujas Nacionālais parks prezentē “Eiropas gastronomijas reģiona” programmu

03.02.2017

Šajā nedēļas nogalē no 3. līdz 5.februārim tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2017” Gaujas Nacionālā parka (Gaujas NP) pašvaldību kopējā tūrisma stendā (zīmols “Enter Gauja”) tiks prezentēta “Eiropas gastronomijas reģiona” programma.

Rīgas - Gaujas reģiona izcīnītais tituls “Eiropas gastronomijas reģions 2017” izceļ tās gastronomiskā tūrisma priekšrocības, kuras iespējams izbaudīt gan galvaspilsētā, gan Latvijas lielākajā un vecākajā nacionālajā parkā – Gaujas reģionā.

Arī vietējā tirgus gardēži novērtēs īpaši sagatavotos gastronomiskā tūrisma materiālus. Visplašākā informācija pieejama “Gardēžu ceļvedī”, kurā iespējams gan vairāk uzzināt par pašu programmas konceptu “Ar dabu šķīvī”, gan iepazīties ar reģiona restorānu piedāvājumu, tāpat arī noskaidrot tās apskates vietas Gaujas NP teritorijā, kur iespējams degustēt gardumus vai tādus radīt pašu rokām.

2017.gadā Rīgā, Siguldā, Valmierā un Cēsīs plānota plaša gastronomijas pasākumu programma, par kuru ikviens var uzzināt informatīvajā materiālā “Gardēžu pasākumu kalendārs”, kā arī mājas lapā www.rigagauja.lv.

Izstādes apmeklētājiem būs iespējams degustēt reģiona produktus, kā arī iepazīties ar oficiālajiem suvenīriem – “Birzī” bērzu sulu sīrupu, “Rāmkalnu” cidoniju un rabarberu sukādēm, kā ar “Dr.Tereško” augu tēju, kas vākta Gaujas ielejā.

Kopumā 2017. gadā šī ir ceturtā no pavisam septiņām tūrisma izstādēm, kurās tiek popularizēts  kopējais Gaujas NP tūrisma piedāvājums. Gada sākumā Tūrisma informācijas centru pārstāvji jau apmeklējuši Nīderlandes, Somijas un Lietuvas izstādes, tuvākajā laikā plānots doties uz Igauniju un divām izstādēm Vācijā.

Jau iepriekš ziņots, ka Gaujas NP teritorijā esošās pašvaldības – Siguldas, Cēsu, Valmieras, Līgatnes, Amatas, Pārgaujas, Kocēnu, Priekuļu un Inčukalna – kopš 2012.gada īsteno stratēģiju Gaujas NP kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanai.