Valmiermuižas alus darītavā viesojas Michelin zvaigžņoto restorānu pārstāvji

13.09.2017

12.septermbrī Valmieras pusē viesojās 15 Nīderlandes Michelin zvaigžņoto restorānu pavāri un 10 pārstāvji, kuri bija ieradušies Latvijā uz divām dienām, lai iepazītos ar vietēji audzēto produkciju un piedalītos vakariņās Latvijas labāko pavāru pavadībā. Vakariņās tika izmantoti Latvijā auguši, radīti produkti, tādējādi vēstot stāstu par Latviju un aicinot arī savā restorāna ēdienkartē ieviest kādu no garšām.

11.septembrī viesi viesojās Rāmkalnu saimniecībā, savukārt, vakarā ieturēja vakariņas meistarklases formātā restorānā “36.līnija”.

12.septembrī viesi ciemojās Vidzemes pusē, lai izzinātu šajā reģionā audzēto, apmeklējot “Very Berry” ogu plantācijas un ražotni, vēlāk ciemojās kaņepju sētas “Adzelvieši” kaņepju laukos, nodegustējot produkciju un uzņēmumā “Cietais rieksts”. Diena noslēdzās Valmiermuižas alus darītavā un Alus virtuvē, kur viesi savām acīm skatīja, kā Valmiermuižā nesteidzīgi top dzīvs alus un kā tas garšo smalkā saderībā kopā ar Latvijas zemes produktu ēdieniem. Vakariņas noritēja Valmiermuižas garšu stāstnieku un šefpavāra, valmierieša Valtera Zirdziņa pavadībā.

Foto: Roberts Āboltiņš