Iespēja pieteikties Livonijas kulinārās garšas meistarklasei

04.07.2018
Sestdien, 28. jūlijā, no plkst. 11:00 līdz 14:00 Valmieras pilsētas 735. gadadienas svinību laikā svētku ciemiņi un gastronomijas entuziasti ir aicināti apmeklēt Valmieras muzeja garšaugu dārzu, kur notiks Livonijas kulinārās garšas meistarklase.
 
Meistardarbnīcā taps brangs dzīru mielasts, kas ļaus iepazīt Valmieras Livonijas laika kulināro mantojumu un izbaudīt ēdienus ar “vēstures garšu”. Svētku meistarklase papildinās reģionālā tūrisma ceļa “Taste HansEATica” piedāvājumu un bagātinās jaunizveidoto Latvijas – Igaunijas tūrisma zīmolu “Livonijas garša”.
 
Kulinārajā meistarklasē amata prasmēs un garšas veidošanas noslēpumos dalīsies Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš ar savu palīgu. Viņi palīdzēs izzināt viduslaikiem raksturīgās garšas un produktus, atklās, ko iespējams pagatavot šodien, demonstrēs kādu meistarstiķi un mielasta tapšanā iesaistīs klātesošos. Meistardarbnīcā aicināti līdzdarboties tūrisma ceļu “Livonijas garša” un “Taste HansEATica” pieturvietu saimnieki un saimnieces, kā arī citi interesenti.
 
Livonijas laika pilsētnieki ar ēdieniem neskopojās un maltītēs uz galda valdīja pārpilnība. Kaut ko no tā visa būs iespējams baudīt arī meistardarbnīcas dalībniekiem. Viņiem, gatavojot kopā ar Dikļu pils restorāna pavārmeistariem, būs izdevība parādīt savas prasmes viduslaiku recepšu iedvesmota garda gaļas ēdiena tapšanā, jo tajos laikos Valmierā vienā maltītē mēdza baudīt pat vairākus gaļas veidus. Neiztiks arī bez burvīga saldā ēdiena.
 
Līdzdalība meistarklasē - bez maksas. Vietu skaits meistarklasē ir ierobežots. Dalību lūdzam pieteikt, sūtot e-pastu: [email protected]
 
Nākamās reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” meistarklases notiks:
29. jūlijs            Maizes diena Āraišu dzirnavās
1. septembris    Tomātu svētki Brenguļos
8. septembris    Jērcēnu diena “Ne pūku, ne spalvu!”
 
Gastronomiskā tūrisma piedāvājums Latvijā un Igaunijā – zīmols “Livonijas garša” ar apakšzīmolu “Taste HansEATica” ļauj ceļotājiem izzināt kulināro mantojumu un baudīt sezonālus, vietējos produktus. Projekts tiek īstenots "Interreg Estonia-Latvia" programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF). Projekta kopējais ERAF finansējums - 900 820,65 EUR. Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.
 
Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, kulinārā ceļa “Livonijas garša” sabiedrisko attiecību speciāliste, [email protected], tālr.: +371 29334753, www.vidzeme.lv.
 
Pasākums tiks fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.