Noslēgušās Valmieras novada pilsētspēles!

No 20. februāra, kad pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā gidu diena, līdz 11. aprīlim ikvienam – individuāli, ģimenes vai draugu lokā bija iespēja izspēlēt pilsētspēles Valmieras, Mazsalacas, Rūjienas, Sedas un Strenču pilsētās, krāt punktus un saņemt balvas.

Pilsētspēļu sauklis bija “Divi zaķi ar vienu braucienu”, jo spēles laikā bija iespēja iepazīt pilsētu, aktīvi pastaigājoties, un krāt punktus, pildot uzdevumus. Kopumā bija pieejamas 5 spēles, lai aizvadītu lielisku piedzīvojumu piecās nedēļas nogalēs, skolēnu pavasara brīvlaikā vai Lieldienu brīvdienās.  Katra pilsētspēle sevī ietvēra orientēšanās, foto uzdevumu, video uzdevumus, bija jāmeklē trūkstošās sastāvdaļas vietējo ēdienu receptēs, kā arī jāatrod un jānofotografē vēsturiskas pilsētu vietas mūsdienās. Spēļu mērķis bija savākt pēc iespējas vairāk punktu – jo vairāk pilsētspēles tika izspēlētas un pareizi izpildīti uzdevumi, jo vairāk tika saņemti punkti. 

Kopā tika izspēlētas 194 pilsētspēles, ar 46 dalībniekiem, kuri bija iesnieguši visas vai daļu no pilsētspēlēm. Top 10 dalībnieki tika apbalvoti ar balvām. Punktu starpība bija ļoti sīva, jo lielākais punktu skaits bija 361, bet desmitais labākais rezultāts bija 349. TOP 10 punktu ieguvēji, saņēma “Glass design” radīto glāzi ar 4 “Beverīnas dzērienu” sulām un Valmieras zīmola šokolādi vai termokrūzi ar Zeltītes Kavieres tējām un Valmieras šokolādi. Savukārt starp pārējiem dalībniekiem tika izlozēti Valmieras novada 5 pilsētu cepumu kasti. Īpaši tika apbalvota Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra skolēnu komanda, kura ar sabiedrisko transportu, pašu spēkiem bija izspēlējuši visas pilsētspēles. Komanda dāvanā saņēma Sliežu velosipēdu izbrauciena dāvanu karti Zilākalna ciemā. 

Pareizās atbildes katrai pilsētspēlei: VALMIERA, MAZSALACA, RŪJIENA, STRENČI, SEDA

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux