Valmieras novada mājražotāji saņem medaļas

Septembra izskaņā Rīgā, Āgenskalna tirgū aizvadīti “Novada Garša” sezonas noslēguma svētki “Nogaršo Latviju Rīgā”. Viens no sezonas pasākumiem “Nogaršo Latviju Vidzemē”  norisinājās arī Valmieras novadā – 19. augustā Ķoņu dzirnavās.

Aizvadot lielisko garšu izbaudīšanas sezonu un turpinot Latvijas Lauku konsultāciju centra 2019. gadā aizsākto tradīciju – iepazīstināt Latvijas pircējus ar gada labākajiem vietējā ražojuma pārtikas produktiem, tika vērtēta arī konkursam pieteikto Latvijā ražoto produktu kvalitāte. Eksperti vērtēja produktus “Pārtikas produktu kvalitātes konkursā 2023”, kas šogad norisinājās jau ceturto gadu. Konkursam pavisam tika pieteikti 81 ražotāja 199 produkti.

Konkursam produktus pieteica arī Valmieras novada mājražotāji un rezultāti ir spīdoši. Mājup ar bronzas medaļu burkānu maizei atgriezās mājražotāja Sandra Vilne, zīmols “Sandriņas ievārījumi”. Arī SIA LIVO pīlādžu – vīgriezes-bazilika limonāde un z/s “Veckūkuri” krēmveida medus ir novērtēti ar bronzas medaļu.

Vairāki Valmieras novada mājražotāju produkti saņēma arī ekspertu novērtējumu sudraba līmenī – sudraba medaļa turpmāk rotās Alises Zariņas svaigo kazas sieru ar kaņepēm. Arī Daces Šulces svaigo kazas sieru un kazas piena karameles un kazas piena karameles uz kociņa, kas pazīstamas ar zīmolu “Gredzenmuiža”. Sudraba medaļa piešķirta arī Rūjienas uzņēmēju Gundara un Marutas Bergu konkursam pieteiktajam bumbieru džemam ar smiltsērkšķiem, “BBoga”. Arī “Sandriņas ievārījumi” pankūku ievārījums un upeņu-čili mērce turpmāk rotāsies ar sudraba medaļu. Sudraba novērtējums arī SIA LIVO plūškoka ziedu – gurķu limonādei, SIA Zarupi, “Granberry” cidoniju sukādēm tumšajā šokolādē un Zigmāra Jeskes asajām čili mērcēm “Vērte”, “Whiskey” un asajai čili mērcei, “Ziggy`s Chilie`s”. Sudraba medaļa nopelnīta arī z/s “Ibseni” ar paipalu olu lečo.

Valmieras novada mājražotāju produkti novērtēti arī ar augstāko novērtējumu – zelta medaļām. Tās turpmāk rotās Alises Zariņas ražoto svaigo kazas krēmsieru, “BBoga” ražoto ķirbju džemu ar smiltsērkšķiem un čili un  SIA “Zarupi” cidoniju sukādes, kas pazīstamas ar preču zīmi “Granberry”. Zelta medaļu ieguva arī z/s “Veckūkuri” šūnu medus.

Aicinām nogaršot augsti novērtētos Valmieras novada mājražotāju radītos produktus, kas ir ne vien gardi, bet arī veselīgi! Tos atpazīsim pēc preču zīmes “Radīts Valmieras novadā”. Lai patīkamas satikšanās tirdziņos!

Foto autors – Uģis Avots

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux