Gaujas Nacionālajā parkā tiek radītas pārbagātas garšas buķetes ēdieni un dzērieni. Receptes ievītas tradīcijās un aizvien jaunas izcilības sasniegšanā, un ar mīlestību radītā kulinārija lutina garšu kārpiņas un vēderus.
Īstas un latviskas garšas dzīvo Valmiermuižā. Valmiermuižas alus virtuve ir Latvijas zemē sakņotu garšu meistardarbnīca, kas, godājot ieražas un dabu, rada nebijušus garšas salikumus. Galdā tiek celta no labām vietējo zemnieku veltēm gatavota garda un veselīga maltīte. Te no lauku un dabas veltēm tiek radīti našķi, pašu cepta maize, dažādas alus mērces, kā arī visplašākais Valmiermuižas brūvējumu klāsts. Brūvējumu klāsts ir patiesi varens: degalus, dūmalus, medalus, porteris, eils, zelteris un kvass. Degustācijās caur stāstu un nobaudīšanu dāvāta iespēja izzināt kā Valmeirmuižas klasiskās garšas, tā arī īpašus brūvējumus un rūpīgi izmeklētas un pieskaņotas uzkodas.
Senajā Kārļamuižā Amatas upes senlejā Kārļamuižas restorāns rada bagātas garšas buķetes meistardarbus. Lauku muižas virtuves maltītes tiek pagatavotas no vietējiem un sezonāliem produktiem, viesnīcas dārzā audzētajiem dārzeņiem, zaļumiem, garšvielām un muižas mežā lasītajām sēnēm. Īpaši iecienītas ir sātīgās foreles, kas tiek audzētas turpat Kārļu zivjaudzētavā. Muižas simtgadīgais ābeļdārzs pavasarī uzzied baltos, krēmkrāsas rožainos ziedu mākoņos. Un ābeļdārzā augušie āboli, dārza un meža ogas pārtop gaisīgos un maigos desertos.
Siguldas saldējums ir rūpīgi atlasītu un dabīgu izejvielu veidots, un vairo prieku un smaidus. Siguldas saldējuma apmeklējums ir īsts gastronomiskais piedzīvojums – saldējumu degustācija, saldējuma burbuļkūkas gatavošanas meistarklase un degustācija, un pat saldējuma servēšanas meistarklase. Izvēlē klasiskās vērtības garšas vaniļa un šokolāde, kā arī neparastāku garšu baudījumam radīts saldējums ar iesala, rabarberu un smiltsērkšķu garšu. Jau pirmajā kumosā sajūtams īsts piens un krējums, saldas zemenes, rabarberi, šokolāde, rupjmaize un vaniļa.
Gardi kūpinājumi uz alkšņa malkas ir Rāmkalnu jaunums. Alkšņa malka un īstā marināde vistu, mājas un mednieku desiņu kūpināšanā piešķir smeķi un izcilu aromātu. Gaļas kūpinājumi ir tradicionāli un latviešu sirdij tuvi produkti gan ikdienā, gan svētku galdā. Un vēl viens jaunums ir Rāmkalnu hot-dogs – mednieku desiņa, kūpinātu vista vai zirņu desiņa pašu ceptā maizītē ar dārzeņiem un īpašo mērci. Atnākot vasarai, realizēts arī jauns un izlolots gastronomiskais projekts “Maize & Delikateses” un “Bella Pizza” – dzīves garšu baudītājiem. Maize un pica Rāmkalnos top īstā malkas krāsnī un katra sastāvdaļa ir paša augstākā labuma. Rāmkalnu plašais sortiments sniedzas no sāļām līdz saldām garšu notīm. Pelmeņi ir roku darbs un radīti ar rūpību veselās septiņās pildījuma variācijās – gan ar gaļu, gan dārzeņiem. Rāmkalnos tiek ražotas arī vitamīniem bagātās augļu un ogu sukādes, un sukādes ir saglabājušas augļos un ogās uzkrāto dabas spēku un vērtīgās vielas. Sukāžu garšu izvēle ir patiesi liela – ķirbji, dzērvenes, upenes, rabarberi, ērkšķogas un pat selerija – un pat ietērptas šokolādes glazūrā.
Gaujas Nacionālajā parkā augušās ogas, augļi, ziedi un augi tiek pārvērsti 20 dažādu garšu vīnos, ievārījumos, zāļu un ogu tējās. Bagātīgo un izteiksmīgo garšu buķeti, aromātu un izteiksmīgo krāsu uzbur dabīgās dabas veltes. Zemenes, avenes, mellenes, sarkanās jāņogas, upenes, ērkšķogas, purvājos augošās lācenes un pat sulīgās pīlādžu ogas top par izsmalcinātiem dzērieniem. Degustācija smilšakmens alā ”Lustūzis” Līgatnes upes krastā uzbur neparastu atmosfēru, un tiek organizēta romantiskā sveču gaismā pāriem, ģimenēm un ceļotāju grupām. Gaujas Nacionālā parkā atrodas daudzi izsmalcināti restorāni, mājīgas kafejnīcas un tirdziņi, kuros iespējams izbaudīt un iegādāties vietējās un sezonālās dabas veltes no mežiem, upēm, pļavām un mazdārziņiem. Rīgas – Gaujas reģions 2017.gadā ieguva Eiropas Gastronomijas reģiona titulu. Tas bija stāsts par Latviju – stāsts par ziemeļnieku spītību, izturību un saikni ar pirmatnējo un autentisko.